woensdag 30 januari 2019

Nivalis met col uit iets meer delen dan gepland..

Dit stofje lag al sinds het stoffenspektakel van april 2018 in de kast (zie hier wat ik nog meer scoorde). Toen ik het kocht wist ik al dat ik er een Nivalis van wilde maken (die maakte ik al eerder, die kun je hier, hier en hier zien). De koude dagen blijven nog even, dus de optionele col leek mij nu wel een goed idee.


De stof werd uitgelegd (nu nog op de grond, want dat knip-eiland is er nog niet) maar toen bleek dat ik net een paar centimeters te weinig had om zowel voor- als achterpand uit één stuk te halen. Aangezien ik van het achterpand al het patroon van de colorblock versie had liggen was de beslissing snel genomen om met een extra naad op de rug te werken.


Voorpand en het grootste deel van het achterpand werden geknipt. Toen was de col aan de beurt, omdat dit vrij grote delen waren wilde ik deze eerst knippen. Er werd wat geschoven en vervolgens geknipt. En toen ging er opeens een lichtje branden! De mouwen moesten ook nog!! Oeps!


Die kreeg ik echt niet meer volledig uit het stuk stof wat ik nog had liggen. Ik wilde ze namelijk ook nog verlengen. Wat als ik de mouwen nu ook uit twee delen maak? Dat kan vast wel! Dus knipte ik m’n mouwpatroon doormidden en de mouwen werden uit twee delen geknipt.


Ik was klaar met knippen. Tenminste.. dat dacht ik! Het bovenste deel van het rugpand was nog niet geknipt! En door dat schuiven was er echt niet veel stof mee over. Je raad het al.. Het bovenste achterpand ging doormidden en kreeg een extra naad. Nu heb ik dus een omgekeerde 'T' op m'n rug.


In plaats van 6 patroondelen had ik er nu dus 10! Maar zo krijg je wel een Nivalis met col uit een kleine 2 meter stof, haha! 😄 Wie van jullie heeft ook wel eens extra naden toegevoegd omdat je eigenlijk te weinig stof had??


Dit stofje is ook erg fijn om te dragen, hij is al een paar keer de kast uit gekomen. Heerlijk! En van die extra naden merk je niets, maar geeft wel een speelse look.Liefs,
Milou


Patroon: Nivalis (Sofilantjes)
Stof: tricot van QjuTie Kids (Hartman Modestoffen)

2 opmerkingen: