woensdag 8 februari 2017

Een rok uit een halve meter!

Na het maken van deze Lora bleef er nog een mooi stukje van de stof over. Naast dat ik van stof weggooien nog nooit heb gehoord ;) , en een van de nieuwjaarsvoornemens is een deuk te maken in mijn stoffenvoorraad, betekent het dat ik ook de restjes (zo snel mogelijk) moet opmaken.


Ik hoefde niet ver te zoeken naar een patroon, want in de nieuwe LMV stond een leuke rok waar je maar 55 cm stof voor nodig hebt! Dus werd de Carola rok uitgetekend en aangezien ik nog een ander stofje had liggen voor een rok, heb ik er maar gelijk twee uitgeknipt.
Voor de eerste versie gebruikte ik dus het restje van de Lora. Voor de biezen pakte ik een donkergrijze boordstof en een rood katoen voor de zakken. Ik moest even puzzelen op die zak aan het achterpand, maar eens je daaruit ben zit hij zo in elkaar. Dat rode katoen zie je dus een beetje piepen bij de zak aan de achterzijde,  we zullen het a-pop-of-color noemen ;)Voor de tweede versie gebruikte ik een dunnere tricot en dat maakte dat ik vééél heb moeten spelden om het niet uit te rekken of te verschuiven. Voor de biesjes nam ik een donkerblauwe boordstof en voor de zakken een geel katoen. 


Zowel het voorpand als het achterpand wordt op de middennaad doorgestikt, maar ik merkte dat met de dunnere tricot dit niet zo soepel gaat. Bij een volgende zou ik zowel voor als achterpand aan de stofvouw leggen.

Ik was een beetje eigenwijs bij het afwerken van de rok. Ik wilde graag een dubbel stiksel, maar had maar 1 klosje grijs en dus deed ik mijn best die te maken door twee lijnen evenwijdig van elkaar te stikken.. Ik was helemaal blij, echter is de rok redelijk aangesloten en toen ik iets te veel rekte knapte mijn stiksel.. :( Dus kwam het tornmesje tevoorschijn en deed ik het opnieuw, maar nu met een tweelingnaald (welke gelijk een stretchsteek geeft). Opgelost, maar volgende keer dus gelijk met de tweelingnaald ;)

Ik denk dat er nog wel meer van zulke rokjes worden gemaakt, ideaal voor de restjes! Het begin van de lente/zomer garderobe is er, nu de zon nog!

Liefs,
Milou

p.s. zusje, bedankt dat ik even ongevraagd in je kledingkast mocht duiken, xxx

Patroon: Carola rok (La Maison Victor)
Stof: Bordeauxrode tricot en blauwe rondjes tricot (Textielstad Tilburg), boordstof (de markt), rode en gele katoen (uit de eigen restjes bak)
7 opmerkingen:

 1. Super mooie rokjes. Ze lijken me heerlijk te zitten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Ja doordat ze rekken zitten ze heerlijk!

   Verwijderen
 2. Leuke rokjes! Ben ook bezig aan eentje. Heb jij nog extra elastiek in de tailleband gestopt, of enkel de boordstof? Daar twijfel ik nog over...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ik heb geen extra elastiek erin gedaan. De boordstof en de tricot rekken genoeg, maar zijn ook stevig genoeg om hem niet af te laten zakken.

   Verwijderen
 3. Wel, ik had de rok gezien, maar was er niet zo wild van. Maar jouw versie doet mij dromen, om er eentje voor mezelf te maken. Alleen... er staat nog zoveel op mijn to do lijstje... To be continued dus!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Het is een fijn tussendoor-projectje en er zullen er dus nog meer volgen, gok ik zo. Maar een lang to do lijstje klinkt bekend ;) Als je toch tijd/zin vind om hem te maken ben ik benieuwd naar jouw versie!

   Verwijderen