woensdag 23 januari 2019

June jurkje met kant-detail

De June van La Maison Victor is een favoriet model van mij, dat kon je al hier en hier zien. Al deze versies zijn zomer versies maar nu had ik een mooi groen katoentje liggen die mij meer winters aandeed.

Ik had besloten om deze tijdens een (zeer gezellige) naai-date met Marlon te maken. Heel toevallig had zij ook besloten een June te maken! Met het tijdschrift in de buurt gingen we samen aan de slag. Heel fijn als je een keer samen werkt, eindelijk iemand die de lengte kan afspelden voor je!Eenmaal thuisgekomen restte mij nog het kant erop te zetten. In een blauwe versie gebruikte ik zwart kant op het rugpand. Echter nu wilde ik wat anders en dus werd het stuk op verschillende plaatsen op de jurk gespeld, bekeken, verplaatst en zo alles nog een keer of drie. Uiteindelijk koos ik ervoor om vanuit de rechterschouder het stuk naar linksonder te leggen.


Met heel veel spelden en veel kleine steekjes met de hand zette ik het kant erop. De foto’s zijn op de paspop zodat je de gehele jurk goed kunt zien. Want met dit winterse weer (er ligt sneeuw!) draag ik de jurk met allerlei laagjes en zie je dus iets minder van het kant.
Qua aanpassingen heb ik gekozen voor een ronde hals en voor een andere verdeling van de rokplooien. Ohja, uiteraard kan een zelfgemaakte jurk natuurlijk niet zonder zakken, in het zijpand maakte ik dus een steekzak!

Liefs,
Milou


Patroon: June Dress (La Maison Victor)
Stof: katoen
Kanten stuk komt van AliExpress

Geen opmerkingen:

Een reactie posten