woensdag 9 januari 2019

Een echt naaiatelier!

Allereerst; de allerbeste wensen voor 2019, dat het een creatief jaar mag worden!


Er is een heleboel veranderd  in de laatste maanden van 2018, waardoor de blog ook op een laag pitje stond. Afgelopen september zijn we getrouwd én verhuisd naar onze nieuwe woning. De maanden daarna werd er nog veel geklust, er moest ook worden gewerkt en als het kon werd er een beetje uitgerust. Het nieuwe jaar is net begonnen en dus pak ik de draad weer op van mijn blog. Zullen we beginnen bij mijn nieuwe werkplekje?

Één van de dingen waar ik het meest naar uitkeek toen we hadden getekend voor onze nieuwe woning was mijn eigen naaiatelier! Op de bovenste verdieping kreeg ik een hele kamer tot mijn beschikking (oké, ik deel een klein stukje met m'n man)! Het is nog niet af, maar ik wil je al wel vast een eerste tour geven.

Bij binnenkomst loop je op de computertafel. Hier heeft mijn man zijn computer staan en ik kan hier mijn laptop aansluiten. En terwijl ik dit schrijf zitten we hier samen aan dit bureau. Best gezellig!

De computer tafel waar we met z'n tweeën
kunnen zitten. 

Naast dit bureau heb ik mijn garenkast neergezet. Zo'n 1.5 jaar geleden heb ik deze via Marktplaats op de kop getikt. Omdat ik er in het vorige huis geen plek voor had stond hij zolang bij mijn ouders in de garage, maar nu heeft hij een mooi plekje gekregen! Ik moet nog wel even wat sparen om hem vol te krijgen ;) Bovenop staat o.a. de oude naaikoffer van mijn man's oma en de breinaaldenkoker van mijn oma.

De Gütermann garenkast, via Marktplaats
op de kop getikt. 

Aan de rechterkant heb ik mijn oude naaitafels neergezet. Ik vond wit ook maar zo saai en dus heb ik een lambrisering in 'vakantiegroen' geschilderd.

De naaitafel met alle machines en planken erboven. 

De korte tafel in de hoek wordt nu gebruikt als snijtafel en mijn Scan 'n Cut snijplotter heeft hier een plekje. Op termijn wil ik graag een snij-eiland, want voorover gebukt staan is niet echt bevorderlijk voor je rug. Boven deze tafel heb ik ook een rails hangen. Hier hangt een bakje voor mijn scharen en snijmessen en heb ik plek om mijn snijmatten (van de Scan 'n Cut) en linialen op te hangen.

De snij-/knip-tafel.

Op de lange tafel staat mijn lock- en naaimachine. Op termijn willen we deze tafels vervangen voor wat stevigere modellen. Onder deze tafel vind je ook een lade-blok waar al mijn spulletjes, zoals naalden, fournituren, hardware en nog veel meer, in opgeborgen liggen. Zoals je ziet is het nog niet ideaal met alle stekkerdozen en aparte lampen, er is nog wat werk te doen.

Op de lange tafel staat mijn naai- en lockmachine.

Boven de tafels hebben we planken gehangen (deels ook weer met lades). En hier heb ik bakjes op staan met projectjes waar ik mee bezig ben en mijn 'werkbak' zoals ik hem noem.

Planken met extra lades. Hier staan projectbakjes op. Op de
bovenste plank staan wat leuke afbeeldingen die ik in de
afgelopen jaren heb gevonden en mijn mini-collectie paspoppen. 

De 'werkbak'

Links bij het raam staat mijn plantenkastje. Ik vind het heel leuk om plantjes te kweken, dus die hebben hier een plekje gekregen. Zoals je ziet beginnen ze aardig te groeien (als je bedenkt dat ze uit een oud blaadje zijn gegroeid!). Onderin ligt een mandje voor de katten, want die zijn graag bij ons in de kamer.

Het plantenkastje mét een mandje voor de kat. 

Mijn eerste opgekweekte plantjes :) 

En dan de linkerkant van de kamer. Hier hebben we de oude kledingkasten neergezet. In deze kasten vind je deels boeken, administratie en dat soort geneuzel, dan in het midden een hanggedeelte waar we wat extra kleding hebben hangen (zomer/winterjassen, gala-kleding etc), en daar onderin de voorraad vilt. Bovenop de kasten staan nog enkele bakken met/voor voorraad (ook deels stoffen.. ssttt!) en de oude naaimachine van mijn man's oma.

De oude kledingkasten zorgen voor heel veel opbergruimte. 

Een lade vol met vilt.

De twee linker kasten zijn bijna volledig gevuld met stoffen! Ik heb ervoor gekozen om draadmanden in deze kasten te plaatsen en alle stoffen zo te vouwen dat ze allemaal zichtbaar zijn als ik een lade eruit trek. En dit is zo fijn! Alle stoffen zijn op soort gesorteerd (katoen, tricot, badstof etc.), dus ik kan snel vinden wat ik zoek. Bovenin heb ik al mijn naai-tijdschriften en boeken gezet.

Draadmanden vol met alle stoffen en bovenin mijn
naaiboeken en tijdschriften. 

Heerlijk om overal goed bij te kunnen!

Naast de kast heb ik een mand staan waarin rollen bewaar. Dit zijn rollen versteviging, maar ook patronen die ik opgerold heb en inpakpapier. Hier moet ik nog een handigere oplossing voor vinden, maar voor nu werkt het wel. Heb je suggesties? Laat het me weten!

Mijn rollen collectie, hier moet nog een
nieuwe oplossing voor komen!

Achter de deur staat nog een klein blok-kastje. Hier staat nu de printer op en in de kastjes heb ik knutselpapier liggen en wat spullen voor de Scan 'n Cut. Ook staat hier mijn paspop vaak als ik hem niet gebruik.

Een extra blok-kastje en de paspop natuurlijk!

En dan zijn we rond! Hebben jullie ook zo'n fijne ruimte waarin je kan werken? Ik voel me echt gezegend met deze ruimte en ben helemaal klaar voor 2019!

Liefs,
Milou


Geen opmerkingen:

Een reactie posten