woensdag 14 maart 2018

Little black dress

Ik hoop dat jullie hem nog niet beu zijn.. De Nivalis voor dames van Sofilantjes. Ik maakte al een geruite versie en een vogeltjes versie. De laatste versie die ik maakte is een bijna volledig zwarte versie. Ze zeggen toch altijd dat elke dame een zwarte jurk in haar kast moet hebben hangen?


Maar omdat zwart ook zo zwart is, koos ik om tussen in de naad tussen het bovenstuk en de body én op de schoudernaden een wit paspel te zetten. Het is een smal elastisch paspel, dus het is een subtiel lijntje, maar het maakt de jurk een beetje sportief. Het paspel liep ook door op de rug zoals je kunt zien op deze foto.


De tricot gebruikte ik ook in de vogeltjes versie. En toen ik voor die versie extra stof moest bestellen, bestelde ik gewoon wat extra voor deze versie. Misschien heel saai maar ook voor deze versie wederom de ronde hals met lange mouwen, die ik ook weer 3 cm verlengde.


Nu de lente echt in zicht is, nu maar eens een versie met een 3-kwart of korte mouw maken denk ik! Ik ga eens neuzen wat voor moois jullie al gemaakt hebben. Suggesties welke ik zeker even moet bekijken? Ik hoor het graag van je!

Liefs,
MilouPatroon: Nivalis Dames (Sofilantjes)
Stof: Effen zwart (Driessenstoffen), elastisch paspel (restje van oma :) )


4 opmerkingen:

  1. een hele leuke geworden, aangezien het weer nog eventjes koud blijft kan je hem gerust nog wat dragen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! Dat heb ik zeker gedaan! :) Maar nu gauw op naar de Lente, vind je ook niet?

      Verwijderen