woensdag 9 augustus 2017

Bruidstassen

Enkele weken geleden zagen jullie hier al dat ik de corsages mocht maken voor de bruiloft van mijn vriendin.

Toen we op die lapjesmarkt liepen, kwamen we erachter dat de bruid nog niets iets van een tasje had om wat essentials in te stoppen. Dus stelde ik voor om een kleine clutch te maken, waar ze in ieder geval haar telefoon en lipstick in kwijt kon.

We vonden op diezelfde lapjesmarkt een kanten stof met glitters, dus die moest het worden! (Dat glitter t-shirt met het vrijgezellenfeest was niet voor niets zo geslaagd ;) )

Ik koos voor de Coraline Clutch van Swoon Patterns, maar dan wel de versie zonder handvat.


Het kant bleek bij thuiskomst toch iets meer te rekken dan dat ik wilde, maar door deze met een textielspray vast te zetten op de stof eronder was het uiteindelijk geen enkel probleem.


De binnenkant van de clutch werd gemaakt van de blauwe stof, zodat ook deze kleur weer terugkwam.


Aangezien we van dat kant minimaal een meter moesten kopen en we dus véél te veel hadden voor die clutch maakt ik als verrassing nog een tas!

De bruid ging zich namelijk klaarmaken bij haar ouders in het hotel en om in stijl daarheen te gaan met al haar spulletjes koos ik ervoor om een Vivian traveller bag te maken. Deze tas heeft twee zijvakken aan de buitenzijde, is erg ruim van binnen en had ook een ritsvakje voor wat kleine spulletjes.


Het voor- en achterpand (welke ook doorloopt als bodem) maakte ik van het kant. Voor de zijkanten koos ik voor de effen ivoorkleurige stof. De binnenkant van de zijvakjes waren blauw.

Voor de binnenkant koos ik een roze bloemetjes stof die ik nog had liggen en die de tas toch een beetje girly maakt.


Voor deze tas heb ik voor het eerst gebruik gemaakt van een rits per meter die ik zelf op maat moest maken. Ik kon namelijk geen rits vinden met een mooie runner, dus die kocht ik los. Het was even puzzelen, maar eenmaal die runner erop zit kun je alle kanten op. Ideaal, want nu heb ik altijd ritsen op maat in huis!


Bij de laatste passessie van de jurk had ik de tas meegenomen en ze was er ontzettend blij mee! Hij is ook meegeweest op huwelijksreis, dus dat was een gepast cadeau!

Liefs,
Milou

Stof: lapjesmarkt (Utrecht)
Patronen: Coraline Clutch en Vivian traveller bag (Swoon patterns)8 opmerkingen:

  1. Wow, wow en nog eens WOW! Wat prachtig en een super mooi en praktisch cadeau...wat zal ze blij geweest zijn. Ze zal nig veel genieten van haar tassen. Een mooi souvenir dat ze nog regelmatig kan gebruiken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel mooi. Zeker een heel passend cadeau!

    BeantwoordenVerwijderen