donderdag 1 december 2016

Winterse Harriet

Zomerjurkjes vind ik leuk, dat kon je hier en hier al lezen, maar ook in de winter draag ik er graag zo nu en dan één. Met mijn werk is het wel een beetje plannen, want op het lab mag het niet, maar op de lab-vrije dagen neig ik toch wat sneller naar de jurkjes.

Nu de kou echt zijn intrede heeft gemaakt, is een van de winter-model van LMV favoriet. De Harriet (editie 6 - 2015) is een fijne jurk en door hem in tricot te maken draagt hij heerlijk soepel. Ook zit hij in een mum van tijd in elkaar, altijd fijn!

Vorige winter had ik al een versie gemaakt en afgelopen week rolde er wederom een Harriet onder de naaimachine vandaan.

De versie van vorige winter is een zwarte tricot met een rood werkje. Ik moest even wennen aan de felle kleur, maar nu pak ik hem toch met enige regelmaat uit de kast.

In dit model heb ik wel zakken gemaakt, want dat mis ik toch vaak bij jurkjes. Ook zette ik nog een rits in deze versie, maar dat was niet echt nodig geweest.


De tweede versie is wederom van een tricot gemaakt. Deze keer van een zwarte tricot met blauwe etnische print. Deze versie heeft geen zakken, omdat de tricot wat dunner was en ik niet wilde dat je de zakken door de jurk heen zag. Aangezien deze tricot goed meerekte, heb ik er geen rits ingezet.Bij deze versie heb ik de hals een beetje veranderd. In plaats van de rechte hoeken die een beetje openvallen heb ik er een afgeronde V-hals van gemaakt. Ook heb ik de tailleband van effen zwarte tricot gemaakt en de mouwen zijn ook afgewerkt met een randje zwarte tricot.
Liefs,
Milou

Model: Harriet (La Maison Victor)
Stof: zwart/rode tricot en blauwe etnische tricot bij Textielstad Tilburg


12 opmerkingen: