woensdag 25 januari 2017

Een Lora met een twist!

Er lag een wat dikkere bordeaux rode tricot in de kast te wachten om gebruikt te worden. De stof had ik aangeschaft met een Harriet (zoals deze) of een Ariel jurk in gedachten, mede omdat ik deze al eens had gemaakt en met veel plezier draag . En aangezien het nog goed koud is buiten, is een dikkere stof wel zo prettig voor deze koukleum.

Toen ik laatst mijn chunky gouden ritsen binnen kreeg, ja diegene die ook in deze tas is gebruikt, zag ik een mooie combinatie met deze stof. Het zag er best stoer uit, al zeg ik het zelf!
En dus werden de stof en rits al in de naaihoek neergelegd, maar de twijfel over het model jurk sloeg toe. Vervolgens lagen de stof met rits een weekje naar mij te staren, maar toen wist ik het! Ik ging de Lora maken! Blij dat ik een keer niet op stel en sprong had gekozen en de schaar in de stof had gezet, ging ik aan de slag.


In iets meer dan een avondje zit dit model in elkaar, maar dat kan volgens mij nog sneller, want ik heb echt zitten puzzelen op die rits! Ik wilde de rits bovenop het achterpand leggen, zodat dit echt een eye-catcher is op de rug, én dat hij te gebruiken is én dat hij zowel van buiten als binnen netjes is afgewerkt. Hoezo veeleisend ;)

Aangezien de handleiding geen soelaas bood ben ik zelf gaan puzzelen en heb ik uiteindelijk de naadwaarde die je normaal naar binnen laat vallen naar buiten gestreken en vastgezet met een rijgsteek.

Vervolgens heb ik de rits hierop geplaatst, ervoor zorgend dat de tandjes niet werden bedekt, en deze vastgezet. Het laatste stuk van de naad bij de rits heb ik met de hand vastgezet, want daar paste mijn naaimachine-voetje niet bij. Mocht er vraag zijn naar meer uitleg, let me know!

V.l.n.r.: Rits in achterpand, geopende rits met afgewerkte naad, binnenkant van het achterpand met afgewerkte rits. 

Zoals ook het tijdschrift al aangeeft, accentueert dit model de heupen wel, om dit enigszins te compenseren heb ik de rok tot op de knie laten komen. 

Gelukkig heeft de jurk 3/4 mouwen en draag ik vaak een sjaaltje is het toch goed in verhouding. En daarnaast, de jurk heeft zakken! Heerlijk vind ik dat!

Voor de foto's werd de kou even getrotseerd. Op de prachtige heide in Ermelo met een stralend zonnetje was het, voor een paar minuutjes, best te doen ;)


Een berichtje is altijd leuk en graag tot de volgende keer!


Liefs,
Milou

Patroon: Lora Jurk (La Maison Victor - editie 5-2015)
Stof: Bordeaux rode tricot (Textielstad Tilburg)
8 opmerkingen:

 1. Oh, jij maakt mooie jurken voor jezelf!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. Dank je! Was even puzzelen maar vind het erg tof zo. Al zou ik hem een volgende keer nep erop kunnen zetten aangezien de stof rekt.

   Verwijderen
 3. mooi, past mooi aan precies! Een vraagje: is de rits ook echt nodig aangezien het rekstof is? Ik wil er al lang eentje maken maar heb geen zin in ritsen-prutserij... liever even instant resultaat bij drukke dagen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ja twijfelde wel even over zo'n strakke jurk maar toch blij mee. Nee de rits had ik er (achteraf gezien) ook gewoon op kunnen stikken als zijnde versiering. Dus als je stof genoeg rekt moet het goed te doen zijn zonder rits.

   Verwijderen