woensdag 3 augustus 2016

Zomer jurkjes

Toen ergens in 2013 mijn moeder aan kwam zetten met het blad 'La Maison Victor', was ik op slag verliefd. Wat een leuke, moderne en makkelijke modellen! Sindsdien ga ik elke editie trouw halen bij de lokale Primera en heb ik tot nu toe uit elke editie wel iets gemaakt.

Een van mijn grootste favorieten is de June dress (editie 2 - zomer 2014). Deze klassieke jurk met boothals draagt heerlijk in een soepel katoentje. Mijn eerste versie, in een stofje van Soft Cactus, is dan ook een veel gedragen jurk. Omdat het model verder heerlijk zit en ik qua maat niet veel hoefde aan te passen kwamen er meer Junes onder mijn naaimachine vandaan. De hals heb ik verschillende keren aangepast, want ik vond een v-hals en een ronde hals eigenlijk ook wel leuk!


Na de aanpassingen van enkel de hals ging ik voor een volledig andere look en gebruikte ik paspel, voegde ik een kraagje toe en verplaatste ik de plooien van de rok. De retro-versie was geboren!Na dit succesnummer kwam LMV in de editie mei-juni 2016 met de Hanna jurk. Wederom een succesnummer! In een volgende post zal ik hier verderop ingaan.


Liefs,
Milou
2 opmerkingen:

  1. Heel leuk, die retro toets, staat je ook heel erg goed! Ik maakte de June ook al eens, maar ik denk dat het katoentje wat te stijf was, want het valt echt niet mooi. Bij het zien van deze versie moet ik het misschien toch nog eens een kans geven :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! Is ook een favoriet jurkje :) Ik heb vrij soepele katoen gebruikt, al is de witte iets stijf in vergelijking met de blauwe en oranje. Ik vind het een heerlijk model, dus ik zou zeggen geef het nog eens een kans met een soepel katoentje!

      Verwijderen