woensdag 3 mei 2017

Carola rok 2x 2.0

Misschien zagen jullie hem al eerder (hier) voorbij komen .. De Carola Rok. Een rok waar je maar iets meer dan een halve meter stof voor nodig hebt, een beetje boordstof en een stukje katoen. De rode versie maakte ik al met een restje van een ander project (deze jurk), en nu ik bezig was met een shirt voor vriendlief bleef er weer wat stof over.

Echter de stukken die overbleven waren te klein om de hele rok te maken en dus viste ik tussen mijn andere restjes deze donkerblauwe tribal stof op. Een restje van de jurk die jullie hier zagen. Lang leve de restjesbak!
(Excuus voor het slechte licht van de foto's, dit was tussen de regenbuien door en we moesten ons een beetje behelpen ;) )

Vanwege de wat drukkere print en mijn ideetje om de ScanAndCut weer eens aan het werk te zetten, liet ik de zakken in zowel het voor- als achterpand achterwege. De rokdelen werden gespiegeld geknipt om vervolgens weer aan elkaar gezet te worden en door te stikken met een tweelingnaald. Ik zette de delen om en om, zodat ik niet twee dezelfde stofjes naast elkaar had, even nadenken met knippen maar prima te doen met maar 4 panden ;)


Om de effen stof een beetje te breken ontwierp ik in de ScanAndCut software een vergelijkbare tribal als die in de andere stof zit en sneed ik deze uit in mat zwarte flex. Ik deed eerst een poging om de tribal in te scannen, maar dat ging niet lukken helaas. Dus na wat gepriegel met figuren was dit het resultaat. De print heb ik er met een gewone strijkbout opgeperst.


Toen ik de patroondelen voor de Carola tevoorschijn haalde bedacht ik me dat ik ook nog een ander stofje had liggen voor deze rok! Een vrolijk lente/zomer stofje met appeltjes in blauw, rood en wit.


Om de rijen met appeltjes een beetje breken wilde ik wel zakken erop maken, maar ze hoefden van mij niet bruikbaar te zijn. En dus stikte ik de boordstof op de zakuitsnede en stikte vervolgens het achterpandje eraan vast met een dubbelstiksel. Geen gedoe dus met een katoenen zak! De zak op de achterkant heb ik wel achterwege gelaten.



Na dit rokje wel een stukje van deze schattige appeltjesstof over.. Misschien leuk voor een t-shirtje of zo'n Dalton broekje?

Zo we zijn weer twee rokjes rijker en deze keer iets anders dan de eerste (vandaar de 2.0), maar nu al graag gedragen! Ohja, en dat shirt waar ik het over had, dat zien jullie binnenkort!


Liefs,
Milou

Patroon: Carola rok (La Maison Victor)
Stoffen: Donkerblauw effen tricot, tribal tricot en appeltjes tricot (Textielstad Tilburg), boordstof (uit de voorraad)
Applicatie: eigen ontwerp, gedrukt met Flexfolie (Bea's Hobbyplaneet)



4 opmerkingen:

  1. Heel tof gedaan. Nu hopen dat de zon rap schijnt dat je kan stralen in je rokjes ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk!! Dat patroontje ga ik eens opsnorren.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! En ja leuk (en makkelijk) modelletje 😄 staat in editie 1-jan/feb 2017

      Verwijderen