woensdag 31 mei 2017

Blanche, een eerste poging!

Eind vorig jaar liet ik jullie deze Annette tas van Swoon Patterns zien. Een super model en dan ook echt een die ik dagelijks gebruik. Naast deze kwam er nog een versie die ik onlangs aan m'n zusje cadeau gaf en liggen er weer 6 nieuwe klaar, deze keer voor de webshop (binnenkort online ;) ).

En na wat Annette's was het tijd om eens wat anders te doen en dus probeerde ik de Blanche uit van Swoon Patterns. Ik had dit model al vaak voorbij zien komen op Facebook en er zaten echt hele mooie versies tussen. En dus ik wilde ook een poging wagen, zie hier het resultaat!

Ik koos voor een oranje rozen stof die ik in Los Angeles had gescoord (lees meer daarover hier). Aangezien de print wat groot was koos ik voor de grote versie van de Blanche. 

Voor het paspel koos ik voor lichtgrijs, aangezien dit ook in de print terugkwam en voor het vinyl koos ik voor een zwart imitatie-leer. 


Ik vind het een hele mooie tas geworden, maar er was flink wat doorzettingsvermogen en (fysieke) kracht nodig om deze tas af te maken. Door de vele lagen en het paspel kwam het inzetten van de zijpanden zeer nipt en dat ging helaas niet helemaal zonder vloeken.. Misschien moet ik zulke tassen maar niet meer op mn Emerald-je maken... Maar het is me gelukt :) 


Daarnaast vereist deze tas een 'drop-in lining', wat zoiets betekend als je buitentas en binnentas volledig in elkaar zetten en dan middels een topstitch aan elkaar zetten. Dit moet dan zeer netjes gebeuren want je ziet alle stiksels zitten.. Kalm en gecontroleerd waren hier de magische woorden. 


Ondanks dat het niet helemaal super makkelijk ging ben ik zeer tevreden met het resultaat. Al weet ik niet of ik heel snel de Blanche nog een keer zal maken! 

Liefs,
Milou

Patroon: Blanche (Swoon Patterns)
Stof: Fabric District Los Angeles
Imitatieleer: Textielstad Tilburg3 opmerkingen: