woensdag 21 december 2016

My happy place!


Onlangs was ik jarig en misschien zagen jullie het op IG en in deze post al voorbij komen, maar ik kreeg een nieuw speeltje! De Scan & Cut (SnC) van Brother, een snijplotter met 1001 mogelijkheden. Ik kon dus helemaal los met verjaardagskaarten, kerstkaarten, applicaties en zelfs stempels! De SnC kreeg een plaatsje op de naaitafel, maar al snel bleek dat die tafel nu toch wel snel te klein aan het worden is.

Zeker nu vriendlief hier is ingetrokken, werd er onlangs geschoven met de naaihoek en dus was het meer passen en meten om alles enigszins netjes neer te zetten (en dus niet echt naar mijn zin). Ik heb maar een klein hoekje is in de woonkamer, aangezien ik geen kamers over heb, dus het moet wel netjes, maar ook praktisch zijn. Na een lang (ahum) beraad met goede vriendin M. (en partner-in-crime) leek het ons wel een goed idee de hoek een beetje uit te bouwen voor meer ruimte en rust.

En laat ik nu net jarig zijn geweest en raad eens wat ik kreeg van haar?? Een tafel! :) Vriendlief was in eerste instantie iets minder blij met nog meer meubels in huis... Maar nadat alles stond en was ingeruimd vond ook hij het een goede verbetering! Jeej!

En dus presenteer ik hierbij mijn nieuwe 'happy place' incl. mini-tour!
* Excuseer mij voor de ietwat donkere foto's, ik zit voor een heerlijk groot raam en dus werden de foto's een beetje tegen het licht in genomen...Mijn, nu hoekje, bestaat uit twee Linnmon tafels (Ikea) met zilveren poten (de linker is de 'uitbouw'). De tafels zijn 60 cm diep, waardoor ik genoeg werkruimte heb, maar het niet te groot is. Onder de twee tafels heb ik twee Alex ladekasten staan. Deze ladekasten bieden een zee aan opbergruimte en doordat ze op wieltjes staan kan ik ze makkelijk verplaatsen.

Op de tafels heb ik al mijn apparatuur staan; uiteraard mijn trouwe werkpaard, mijn naaimachine. Ik heb een Husqvarna Viking - Emerald 116 en ben er super blij mee! Daarnaast heb ik mijn printer staan, aangezien ik ook regelmatig met mijn laptop aan deze tafel zit (zo ook nu ik deze blog schrijf). Naast de naaimachine heb ik ook een daglichtlamp staan. Zo kan ik in de avonduurtjes toch de juiste kleur garen vinden ;)


Aan mijn andere kant heb ik mijn nieuwste speeltje staan, de Scan&Cut, en daarnaast mijn lockmachine. De lockmachine is een Bernette 234 (Bernina) en heb ik gekregen van mijn oude buurvrouw, hoe lief! Ik ben haar nog steeds erg dankbaar!


En dan de ladekasten. Aangezien ik er twee heb, heb ik ze onderverdeeld in de naaikast en de knustelkast. De naaikast staat rechts van me als ik achter de naaimachine zit, hierdoor heb ik direct al mijn naalden, scharen etc bij de hand. Die bovenste lade staat dus vaak open als ik bezig ben.

Ik heb de lades op verschillende manieren ingedeeld. De bovenste lade heeft een mat erin liggen met vakjes. Hier liggen dus scharen, naalden, maar ook meetlinten en pennen.

In de twee lades eronder heb ik antislipmatjes liggen en hier liggen dan ook wat meer spullen los. Er moet nog wel een oplossing komen voor mijn losse garen! Iemand ideeën??

In de lade daaronder heb ik gebruik gemaakt van verdeelbakjes om mijn linten, biaisband, ritsen en keperband op te ruimen. De onderste lade zijn allerlei knopen. Deze zijn in verschillende bakjes gesorteerd.Mijn knutselkast is iets minder vol. Bovenop liggen mijn SnC-matten en ook mijn andere snijmat.

De eerste lade heeft veel algemeen spul, zoals een meetlatje en lijm. Daarna komt de verf-lade en het lijmpistool, gevolgd door pennen en potloden (maar ook een perforator en nietmachine).

De bordurgaren zijn ook opgeruimd, hoe ik dit deed kun je hier lezen.

De onderste twee lades bevatten alle papieren die ik heb voor het knutselen van kaarten.


Als ik met mijn lockmachine werk, dan schuif ik deze kast eronder vandaan en kan ik makkelijk wisselen tussen naai- en lockmachine. En heb ik zelfs extra werkruimte bovenop de ladekast! Win-win!


Onder mijn naaitafel heb ik nog een klein hoekje waar ik mijn patronen bewaar. In de blauwe mand zitten allerlei patronen en patroonbladen die ik in de loop der tijd heb verzameld. Op elk mapje staat om welk tijdschrift & editie het gaat en welke patronen (+ maat) ik al heb overgetekend (en er dus uitgeknipt inzitten).

In de grijze map zitten alle patronen die ik gebruik bij het maken van de majorette/twirl-pakjes (zoals deze). Ik heb deze in een draagbare map gedaan, aangezien ik deze vaak meeneem als ik een overleg heb over nieuwe pakjes.


In de boekenkast (niet op de foto) heb ik nog een map met Swoon-tassen patronen. Deze patronen zijn uitgeknipt en in A4-insteekhoezen gedaan, en de beschrijving van het patroon zit er ook bij. Deze map ligt dan open naast me als ik met een tas bezig ben.

En in dit hoekje kan ik mij dus prima vermaken! Nu nog één foto om het af te leren, vooral omdat ik zo blij ben met mijn hoekje... :)


Liefs,
Milou


6 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijke lichte werkplek! Wens je veel plezier !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk! Een foto van je netjes opgeruimde lades zou ik wel eens tof vinden om ideetjes op te doen, mocht je dar zien zitten...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super fijn. Ik heb sinds kort ook mijn eigeb "hoekje" wat geniet ik dazr toch van!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een eigen hoekje is heerlijk! Geniet van je nieuwe hoekje!

   Verwijderen