dinsdag 4 oktober 2016

Over lieve collega's en een gekregen stapel stofjes

Één van mijn lieve collega's vind eigengemaakte kleding super tof, maar kan geen steek naaien. Maar ze ging toch met mij en nog een andere lieve collega mee naar de stoffenzaak om leuke stofjes te zoeken. Uiteraard stond zij aan het eind van de ochtend met de grootste stapel bij de kniptafel, welke daarna gauw werden verdeeld onder de twee wel-naaiende dames ;)Ik kreeg onder andere dit mooie vossen-stofje mee voor een overhemdje voor haar zoontje.


Het was wat gepuzzel om het printje te laten doorlopen, maar het is me gelukt! Ik heb het patroon van het Bill hemd van LMV gebruikt, maar wel een maatje groter omdat ik had vernomen dat hij wat klein kon vallen en zodat ik zeker wist dat hij hem wat langer kan dragen.

In plaats van gewone knopen gebruikte in KamSnaps in de beige kleur die ook in de vosjes terug te vinden is. De lange mouwen maakten plaats voor korte, wat goed uitkwam met dat goede weer afgelopen zomer!
 

De kleine man stond op een onbewaakt moment te poseren tegen de muur en toen kon er deze mooie foto worden gemaakt!
Voor haar man had ze een groene linnen stof uitgekozen. Ze wilde graag een korte broek voor hem. En zo geschiedde dat ik nogmaals de Stone short maakte van LMV. Mijn eerste versie was voor mijn vriend in een zandkleurig linnen, maar toen was deze blog er nog niet ;)Met het goede weer van de afgelopen tijd kon hij nog mooi even gedragen worden!


Er kwamen nog meer kledingstukken uit de stapel, maar voor die foto's moet je nog even wat geduld hebben!

Liefs,
Milou


Stof: Textielstad, Tilburg
Patronen: Bill hemd en Stone short (beide LMV)

7 opmerkingen:

 1. Ik ben blij dat ik nog eens een Bill hemd zie, dat wordt niet veel gemaakt. Ik vin het een superpatroontje, alleen jammer dat het zo verdomd moeilijk over te nemen is dat patroon. Ik maakte er vorige winter 2 maar zie er nu echt tegenop om een maat groter over te nemen. Je hebt trouwens de tekening fantastisch laten doorlopen, chapeau, ik dacht eerst dat je die naden had weggelaten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Het patroon overnemen is inderdaad wat werk, maar het eind resultaat is het wel waard! Hopelijk vind je nog wat zin om hem over te tekenen, benieuwd wat voor mooie versies jij hebt gemaakt en nog zal maken!

   Verwijderen
 2. Erg mooi! Roept de tante van het Vossenmeneertje J.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Knap die boffen dan met zo een supercollega ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, dank je wel! Ik vind het gelukkig erg leuk om te doen en een leuke reden om stofjes te gaan shoppen natuurlijk ;)

   Verwijderen
 4. Knap die boffen dan met zo een supercollega ;-)

  BeantwoordenVerwijderen