woensdag 3 oktober 2018

'Tranen van geluk' voor de bruiloft

Het was even stil op de blog, want er is een heleboel gebeurd in september! We kregen de sleutel van ons nieuwe huis (en dus werd er veel geklust en verhuisd) én op 21 september zijn we getrouwd! Druk druk druk!

Voor de bruiloft werd er ook het een en ander gemaakt, dus komende tijd ga je een heleboel bruiloft-deco voorbij zien komen, je bent bij deze gewaarschuwd! ;)Tegenwoordig zie je een heleboel Amerikaanse gebruiken overkomen naar Nederland, dat merk je helemaal als je een bruiloft aan het plannen bent! Tijdens de voorbereidingen van onze bruiloft kwam ik regelmatig de 'Happy tears' tegen. Ik vond dit een erg leuk concept, maar wilde er wel mijn eigen draai aan geven.

In plaats van de plastic zakjes en de stickers die je veel ziet wilde ik een duurzamere optie maken. Ik kwam via een FB-groep deze tissue zakjes tegen. Dus werd er een meter stof gehaald (eigenlijk twee, want ik gebruikte twee kleurtjes) en werden er een heleboel rechthoeken geknipt.


De basis zat eigenlijk heel snel in elkaar, maar ik wilde er graag een tekst opdrukken. De snijplotter draaide overuren om al die teksten te snijden en ik om alles te pellen... dat was best een werk!
De teksten werden uitgelijnd en erop gedrukt en daarna werden de zakjes afgewerkt.


De tranen van geluk-zakjes (m'n vriend wilde alles Nederlandstalig houden en ik vond dat er dan ook een grapje op moest), stonden in het stadhuis bij de ingang. Zo konden de ceremoniegasten ze pakken bij binnenkomst.


Uiteraard mochten de gasten de zakjes houden. Ze kunnen makkelijk (bij)gevuld worden en meegenomen in bijvoorbeeld de handtas (die van mij draag ik al enkele weken bij me!). Zo weet ik dat er in ieder geval geen extra plastic bij is gekomen door dit extraatje van mijn bruiloft!


Ondanks dat het heel veel werk was door alle bedrukkingen, was het echt een hele leuke toevoeging aan de dag en een leuke herinnering voor de gasten!
Liefs,
Milou


Stof: katoen (Driessen Stoffen)
Patroon: onbekend 
Bedrukking: flexfolie
Mandje: kringloop
2 opmerkingen:

  1. echt heel leuk! en proficiat, wij waren op 21 september 5 jaar getrouwd, leuke datum dus

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! En jullie van harte met jullie jubileum!

      Verwijderen