dinsdag 1 november 2016

Over glimmende stofjes en regendruppels

Als 6-jarig meisje begon ik als minirette bij de lokale muziekvereniging. Tot zo'n 3 jaar geleden ben ik zelf actief geweest als majorette/twirlster, daarna nog even trainster geweest en nu als back-up coach. Helemaal loslaten is dus niet erg gelukt, aangezien ik naast de enkele training ook nog steeds de wedstrijdkleding maak voor de huidige lichting majorettes.

Het beeld van de majorettes zoals vroeger (bij een fanfare in, laten we zeggen, bijzondere outfits) is echt niet meer. We zijn veel drukker met allerlei wedstrijden! En tijdens die wedstrijden mogen de pakjes een stuk uitbundiger. En daar mag ik me mee uitleven! Het seizoen loopt bijna ten einde en de laatste regionale wedstrijden zijn geweest.Ons oudste team is eerder dit jaar geplaatst voor de Brabantse kampioenschappen én daarnaast zijn ze ook gepromoveerd naar een hogere klasse! Misschien een klein beetje door de nieuwe pakken?? 😉 De jongste dames mochten dit najaar ook nog hun kunsten laten zien in hun nieuwe pakken in een heuse regenshow.Voor het oudste team hebben we een jurk ontworpen waarbij we 1 kleur eruit hebben laten springen. Het nummer waarop ze hun show doen is Lion King en de aardse tonen passen hier heel mooi bij. De stof heeft een metallic afwerking wat voor de enige glintering zorgt.

De franjes aan de zijkant van het pak geven een speels effect tijdens de show en komen ook terug in hun haar.
Het jongste team danst een regendans en daar horen uiteraard hemelsblauwe pakjes bij met regendruppels. Ze doen een show met accessoires, dus de pakjes hadden niet veel extra's nodig. Voor in het haar heb ik een wokkel gemaakt, zodat ook hier de kleur terug komt.

Een andere vereniging uit de buurt zocht ook nog wat hulp bij het ontwerpen en maken van de wedstrijdpakken van hun large-team (lees 10 pakken!). Het idee was door de trainster al goed uitgewerkt, dus kon ik deze makkelijk doorvoeren in de patronen. Met hulp van wat moeders en de majorettes zelf waren de pakken op tijd klaar voor de wedstrijden na de zomervakantie.  Ook deze dames deden het erg goed en plaatsten zich voor de Brabantse kampioenschappen én promoveerden naar een hogere klasse.
Zo staan alle dames weer mooi aangekleed op de show, gereed om een spetterende show te geven!

Op 5 en 6 november staat het oudste team, samen met enkele andere optredens van de vereniging, op de Brabantse kampioenschappen, ik zou zeggen: Zet hem op dames! Toitoitoi!


Liefs,
Milou

Patroon: eigen ontwerp
Stof: alle stof van glitterstof.nl 

2 opmerkingen: