woensdag 28 november 2018

En wat er nog meer gemaakt werd voor de bruiloft

Ok beloofd, dit is de laatste post over de spulletjes die ik maakte voor onze bruiloft. We zijn nu ruim 2 maanden getrouwd, maar terug kijken is zoooo leuk! Dus hierbij de laatste bruilofts - DIY-serie.

Mijn (nu) man en ik hadden elkaar beloofd onze eigen geloften te schrijven. En aangezien ik een los blaadje ook maar zo saai vond, maakte ik deze gelofte-kaarten. De klavertjes-vier had ik zelf gekweekt en laten drogen tussen een stapel boeken en natuurlijk zette ik onze namen erop met een sticker. Aan de binnenkant hadden we onze geloften geplakt.



Op onze uitnodigingen hadden we 'trouwtickets' gemaakt. Aan de achterzijde van dit ticket konden de gasten een verzoeknummer voor het feest noteren. En dat werd enthousiast gedaan! Al weken voor de bruiloft kreeg ik te horen dat gasten hard aan het nadenken waren over een nummer of gelijk als iets hadden bedacht. Zo leuk! Tijdens het feest heeft de DJ het merendeeel van alle kaartjes ook kunnen draaien, waardoor het echt een feest voor en van iedereen was.



De kaartjes werden op de avond zelf verzameld in een grote erlenmeyer (dit is laboratorium glaswerk en aangezien ik op een lab-opleiding werk.. tja je snapt waar ik heen ga..). Die erlenmeyer had ik gedecoreerd met de tekst 'Muziekverzoekjes' en een lintje in onze dagkleuren.


Daarnaast maakte ik samen met m'n moeder wat versieringen voor op de tafel tijdens het diner en de statafels tijdens het feest. Ook hier weer een 'touch of blue' natuurlijk. 



Onze enveloppendoos is gemaakt door mijn handige zwager. Ik zorgde zelf voor de belettering. Daarnaast zaagde hij ook nog een letter T uit een blok hout, waarop alle gasten hun naam konden schrijven. Eens iets anders als een gastenboek!



Ook hadden we 3 tekstborden gemaakt; eentje om de gasten welkom te heten, eentje om ze naar het gastenboek (a.k.a. de letter T) te verwijzen en eentje om ze te bedanken voor hun aanwezigheid. Met wat hulp van m'n vader werden de borden gemaakt en daarna decoreerde ik ze met de belettering. Helaas heeft ons 'Welkomstbord' het zwaar gehad tijdens de verhuizing... :(


Als verrassing hadden onze ceremoniemeesters aan iedereen gevraagd of zij een stukje stof mee wilden nemen, onder het mom 'daar kan Milou vast wat leuks mee!'. We kregen dus een vaas vol met deze lapjes mee (zo leuk om te zien dat iedereen heeft nagedacht over welk stofje ze mee zouden nemen!). Nu dus bedenken wat we ermee gaan doen. Hebben jullie suggesties?? Ik dacht zelf aan een quilt, maar misschien hebben jullie nog wel betere ideeën!


Een deel van deze foto's is mede mogelijk gemaakt door onze fantastische fotografe Daisy Renders.

Zo en nu terug naar het 'gewone' naaiwerk!

Liefs,
Milou


2 opmerkingen:

 1. Leuk, al die lapjes. Ik zou voor een quilt kiezen. Dan zie je die elke avond op de bank liggen, een leuke herinnering aan je trouwdag.
  Groetjes
  Mar10

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Ik neig er steeds meer naar nu je het zo omschrijft!

   Verwijderen