woensdag 22 augustus 2018

Een A-lijn rok voor de herfst!

Ja ik weet het... De zomer is nog niet voorbij.. Maar ik had zo'n mooi stofje van Lotte Martens liggen waar ik er echt wat mee wilde maken!


In eerste instantie wilde ik een t-shirt maken maar ik had een ruime meter, dus ik dacht, dan liever een rokje die ik ook in de herfst en winter (met legging) aan kan.


In het verleden heb ik meerdere keren de Carola rok gemaakt, die kon je hier en hier zien. Maar ik wilde nu graag een wat lossere rok, een echte A-lijn dus. Ik kon zo snel geen patroon vinden, dus met hulp van deze tutorial (A-line Skirt) maakte ik mijn eigen patroon op maat.


Helaas ging het niet helemaal goed en was mijn taille veel te breed, dus daar nam ik de zijnaden nog een ruime 2 cm in. Ik weet niet of het aan mijn meetkunsten lag of aan de tutorial, maar ach het was snel opgelost! Voor de tailleband heb ik de zoom omgevouwen en er een breed elastiek door geregen.


Hopelijk schijnt het zonnetje nog eens deze dagen dan kan ik hem zo nog eens aan en anders toveren we gewoon die legging boven water!

Liefs,
Milou


Patroon: A-lijn rok (eigen patroon obv eigen maten)
Stof: Tricot (van Lotte Martens. Ik kocht hem bij Lanalotte in Leuven, maar ik weet niet of ze hem nog op voorraad hebben.) 


4 opmerkingen: