woensdag 5 juli 2017

Ze zeiden Ja!

Mijn allerliefste vriendinnetje ging trouwen! Daar hoort natuurlijk een vrijgezellenfeest bij, en dat konden jullie hier al lezen. De bruiloft, die vond afgelopen weekend plaats.

Aangezien het bruidspaar niet zoveel heeft met bloemen, maar ze wel graag een corsage wilden voor de daggasten vroegen ze mij of ik misschien iets kon maken. Die uitdaging wilde ik wel aangaan!

En dus werden er wat voorbeelden gestuurd, want ze hadden al een goed beeld wat ze wilden. Daarna ging ik met de bruid een ochtend op stap. Onder andere naar de lapjesmarkt, maar ook verschillende knutsel- en fourniturenzaakjes in Utrecht werden bezocht om alle materialen te verzamelen. Daarna kon ik aan de slag!

Het kleurenthema van die dag was blauw, maar aangezien er ivoor in haar jurk zat wilde ze deze kleur ook laten terugkomen. Daarom heb ik een grote blauwe roos gemaakt, met een ivoorkleurig pareltje en een kleinere roos in ivoor met een blauw pareltje.


Om de roosjes (en het speldje) te bevestigen maakte ik een soort pijltjes (je weet wel, die je vroeger draaide om weg te blazen door een pijpje) van stevig papier en omwikkelde deze met de ivoorkleurige stof. Daarna draaide ik er nog een leren koordi omheen voor een rustieke look. Die speldjes werden trouwens mee-gewikkeld met dit koord en zaten dus direct vast.


Op deze basis bevestigde ik eerst een stukje lint met 'love' erop, welke ik in een hoek had gevouwen. Daarna plaatste ik de roosjes hier bovenop. En als laatste bevestigde ik nog twee blaadjes van jute aan de achterzijde van de corsage.

En dat 30x!


Van de lichte roosjes werden er een paar extra gemaakt, want deze wilde de bruid in haar kapsel laten verwerken.

Een actiefoto zal ik binnenkort posten!


Liefs,
Milou

Patroon: eigen creatie
Stof, leren koord, lint: verschillende kramen op de lapjesmarkt Utrecht
Speldjes en pareltjes: Ria's Fourniturenzaak
2 opmerkingen: