woensdag 1 maart 2017

Carnaval in Kielegat en Wjeeldrecht!

Vandaag is het alweer de laatste dag van de Carnaval, ook wel As-woensdag. Het feest zit er weer op, maar ik mocht wel weer leuke dingen maken dit jaar.

Eind 2016 werd ik namelijk gebeld door een groep vrienden die op zoek waren naar iemand die majorette-kleding kon maken.... voor mannen! Ze hadden via een harmonie oude harmonie-jassen weten te bemachtigen en wilden bijpassende jurkjes. Dat was een leuke opdracht!

Er werd stof gekocht, gemeten en getekend en na een tijdje rolden deze grote pakken onder de naaimachine vandaan. Best vreemd qua lengte verhoudingen, maarja wat wil je bij mannen in vrouwenkleding ;)

De heren wilde graag ook een eigen embleem op de pakken, dus die werden ook geregeld. Je kan wel zeggen dat ze goed hun best hebben gedaan op de details!


Uiteraard werden de pakken ook even tijdens de Carnaval in Kielegat gespot en zie hier het Blaaskapel Dun 4 Amigoos!De muziekvereniging in Hoogerheide, de Scheldezonen, organiseren elk jaar het Poffertjesbal. Ook dit jaar mocht een clubje vrijwilligers, waaronder ikzelf, weer achter de poffertjespannen gaan staan.

We hadden een hele tijd geleden een tas polo's gedoneerd gekregen en nu was het een goed moment om deze te gebruiken.
We wilden hier wat mee om onszelf herkenbaar te maken, maar de polo's waren allemaal maat XL, dus moesten we er wat mee doen.

In plaats van alles op maat te maken, had ik eerder deze pin voorbij zien komen. En maakte ik van de polo's keukenschorten! Een heerlijk recykleer-projectje!

Daarna werd er ook nog een toepasselijke tekst op-geflext (zeg je dat zo?? ;) ).


Er werd zo'n 30 liter aan beslag gebruikt, dat zijn dus ruim 4000 (!) poffertjes! Het komende jaar dus even geen poffertjes voor mij!


En nu weer aftellen tot de volgende carnaval/vastenavond! :)


Liefs,
Milou

Geen opmerkingen:

Een reactie posten