woensdag 11 januari 2017

Wegkruipen in een heerlijke warme trui!

Het stofje lag al een tijdje klaar, maar de boordstof die ik erbij had gekozen was toch niet naar mijn zin. En dus kocht ik toch een andere kleur en voilá! Nu zit hij wel in elkaar.


Ik maakte de Aster trui van La Maison Victor in een heerlijke sweater stof met een ooooh zo zachte binnenkant. Hier kan ik wel in wonen, zo zacht!


De Aster heb ik al eens eerder gemaakt en op basis van die ervaringen heb ik wel wat wijzigingen gedaan aan het patroon. Het originele patroon heeft 3/4 mouwen en deze verlengde ik nu op basis van een bestaand shirt. Ik maakte ze zo lang dat ik ook nog net mn handen een beetje in m'n mouwen kan doen, lekker warm ;)



Het voor- en achterpand heb ik ook verlengd. Ik deed dit zo'n 10 cm, aangezien ik de vorige versie erg snel vond opkruipen.

Ik maakte dus gebruik van donkerblauwe boordstof, zodat de print goed tot zijn recht kwam. Ik heb nog wel even getwijfeld om de trui nog een soort van op te leuken met schouderpads of een zakje, maar ik denk dat ik hem zo basic wel het leukste vind.

Vriendlief was niet te paaien voor het maken van foto's buiten (het was -2 buiten..), dus jullie moeten het even hier mee doen. Maar samen foto's maken levert wel gekke plaatjes op! Altijd leuk ;)

Er is ook sneeuw voorspelt komende dagen, dus ik denk dat ik de trui vast klaarleg!



Vlak voor kerst hadden de dames van Hutsepruts en Molemieke een leuke give-away actie. Ze hadden beide een tasje gemaakt en gingen deze verloten onder de lezers.

Ik waagde een kansje en won het tasje van Hutsepruts! Hoe leuk is dat! Afgelopen weekend ontving ik het tasje, met een lief kaartje en ander klein kadootje (Waar ik al een mogelijk projectje voor weet!). Bedankt Ondinneke/Hutsepruts!





Liefs en hopelijk tot de volgende keer!
Milou

Patroon: Aster trui (La Maison Victor)
Stof: Sweaterstof (Kraam bij stoffencircus), boordstof (Textielstad, Tilburg)



4 opmerkingen:

  1. Super mooi trui. En ik heb dat ook graag zo een lekker warme zachte trui. En wat de give away ;-) Blij dat je het kunt gebruiken!!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! Ja het is echt een super fijne stof. Ja het etuitje zit al in mijn tas, fijn formaatje!

      Verwijderen
  2. Hallo,

    Waar heb je dit mooie bloemenstof gekocht voor Aster trui? Mvg Jorina

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dag Jorina, deze stof heb ik op een stoffencircus gehaald, maar ik weet helaas niet meer van welke shop dat was. Het is een sweaterstof (grijs van binnen). Hopelijk kun je hem nog vinden. Groet, Milou

      Verwijderen