woensdag 15 februari 2017

Bedankt en tot ziens!

Wees gerust! Ik ga niet stoppen met mijn blog en al helemaal niet met het naaien, maar ik maakte afscheidskadootjes voor onze majorettes.

Onze trainster en de dames van ons oudste team stoppen bij onze vereniging, nadat ze vorig weekend hun laatste show draaiden bij de Champions Trophy in Lommel (en tweede werden!).Om ze een klein aandenken te geven aan onze vereniging heb ik kussentjes gemaakt.


Om deze sterren te maken heb ik van een sterren-afbeelding een patroontje gemaakt. De afbeelding vond ik via google-afbeeldingen en trok ik over op puinzakken (dit is een alternatief voor patroonpapier en ik vind het echt een briljante uitvinding!). 

De uitgeknipte ster plakte ik vervolgens op karton en hier knipte ik de naadwaarde erbij. Aangezien het patroon nu wat steviger is, is het makkelijker om de ster over te tekenen op de stof.


In plaats van de sterren op de tekenlijn uit te knippen, knipte ik ze nu wat ruimer en hierdoor had mijn naaivoetje meer stof om vast te houden en werden alle punten van de ster gelijk gestikt. Bij het stikken werd één zijde opengelaten om te keren en de ster te vullen. Mocht er behoefte zijn aan een iets uitgebreidere uitleg, laat het me weten, dan schrijf ik mijn stappen verder uit.

Voordat ik de kussentje vulde, heb ik de tekst en afbeeldingen erop gestreken met flockfolie. De glitter-ster in het midden is van flexfolie. Aangezien het een fleecestof is, moest ik heel kort strijken anders strijk je de zachtheid van de fleece weg en dus werd dit een tijdrovend werkje. 


Een leuk kadootje al zeg ik het zelf en hij werd goed ontvangen door de meiden. Ze wilden er zelfs mee slapen, zo zacht! We zullen de meiden gaan missen, maar wensen ze veel succes met hun nieuwe avonturen!


Liefs,
Milou

P.s. Toevallig een dochter die van dans houd en eens wil zien wat die majorettes nu eigenlijk doen? Kom dan eens kijken bij onze training op dinsdag 18u in Hoogerheide (meer info: De Scheldezonen). 


Stof: fleece
Afbeeldingen: ster (Google-afbeeldingen), tekst in het rond (Festisite), logo (De Scheldezonen)
Applicatie: flockfolie (Miss Madelief), flexfolie (Bea's Hobbyplaneet)

2 opmerkingen: