vrijdag 13 september 2019

Zwangerschapsshirts * - * Maternity shirts

*Voor Nederlands, scroll naar beneden*

Here it is! The first official Sofilantjes blogpost! I’m the first one to start with a cute Nivalis hack! Want to know about my fellow bloggers? Check them out here.


The Nivalis was my first Sofilantjes pattern and I’ve already made quite a few dresses with it. I’ve changed up the colorblock-option, but als the collar. The original pattern is already versatile. But, let me tell you, there is more!



Continue reading on the blog from Sofilantjes...


------------------------------- 


Hier is ie dan! De eerste officiële Sofilantjes blogpost! Ik mag starten met deze leuke Nivalis hack! Meer weten over de andere bloggers? Lees dat hier.


De Nivalis was mijn eerste Sofilantjes patroon en ik maakte er al vele jurkjes mee. En ik varieërde daar al met de colorblock, maar ook met de kraag. Het originele patroon is dus al heel veelzijdig. Maar laat ik je nu vertellen dat er nog veel meer mee kan!



Eind november verwachten wij ons eerste kindje en wat is dan een betere reden om nieuwe kleding voor jezelf te maken? Ik was vooral op zoek naar shirtjes die comfortabel zitten, maar die natuurlijk ook leuk staan. En dus haalde ik de Nivalis tevoorschijn, omdat ik deze altijd erg fijn vind zitten rond de hals en bij de mouwen.


Ik koos ervoor om twee soorten shirtjes te maken, één met en één zonder mouwen. De eerste versie is gebaseerd op een leuk shirtje die ik op Pinterest voorbij zag komen, een soort peplum-model.



Voor deze versie tekende ik het bovenlijfje van het patroon net voorbij de taille. Ik koos voor de korte mouw deze keer, want toen ik er aan begon was het nog hoog zomer. Het bovenlijfje zette ik in elkaar zoals het patroon beschrijft. Voor de peplum nam ik 1,5 keer de omtrek van mijn taille en deze rimpelde ik met framilon (elastiek).Daarna bepaalde ik waar ik de peplum wilde ten opzichte van mijn taille en spelde deze met de goede kanten tegen elkaar. De peplum werd met een rekkende steek op het bovenstukje gezet.



Voor de tweede versie tekende ik wederom het bovenlijfje, maar nu tot aan heup-hoogte. Het voorpand verlengde ik op buikhoogte met 5 cm , maar ik kan je adviseren om dat minimaal 10cm te laten zijn.


Het stuk waar ik had verlengd rimpelde ik, wederom met framilon, zodanig dat de zijnaad van het voorpand weer even lang werd als het achterpand. En daarna zette ik hem in elkaar volgens de beschrijving. Omdat ik nu geen mouwen had, zoomde ik de armsgaten om met een rekbare steek.


En zo had ik twee shirtjes die afgelopen zomer veel werden gedragen. Nu de herfst eraan komt is een optie met lange mouwen natuurlijk ook zo gedaan, wie weet!


Liefs,
Milou


Patroon: Nivalis (Sofilantjes)
Stof: katoen tricot (Stoffen spektakel)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten