woensdag 25 september 2019

Tulpen quilt voor een jarige mama!

Toen ik op stoffenjacht was voor een ander project kwam een super schattig quilt bundeltje tegen van Gutterman genaamd Notting Hill. Nu is de favoriete film van mijn moeder Notting Hill (wie kent hem niet?) en was ze ook bijna jarig! Dus werd het bundeltje aangeschaft.


Maar toen nog bedenken wat ik er mee wilde doen! Dat quilten is me tot nu toe wel goed bevallen en om wat meer te oefenen vond ik het wel een leuke uitdaging. Ik zocht een patroon met bloemen en kwam op de Tulpen quilt uit van Cloud 9 Fabrics, de Amsterdam Stars.


Stofjes werden bij elkaar gezocht, tulpjes in elkaar gezet en rijen aan elkaar genaaid. En toen moest er nog gequilt worden. Ondanks verwoede pogingen kreeg ik het niet voor elkaar om de deken op tijd af te krijgen. Dus ze kreeg een half-afgewerkte deken die ik ook weer mee naar huis nam om af te maken. Omdat de deken toch wat zwaarder werd dan ik had gedacht heeft het even geduurd, maar nu is het dan zover!


Ik koos voor 'wiebel-lijnen' voor het middenstuk van de quilt. De rand liet ik onbewerkt, maar ik zetten hier wel alle namen op van de kinderen en kleinkinderen, als ook de tekst 'Voor mama ~ maart 2019'. Aangezien er nog twee kleinkinderen op komst zijn, zal ik hem binnenkort wel terugkrijgen om die er ook nog bij te zetten.



Ik vind hem echt super gaaf geworden en hij is ook heerlijk warm! Hopelijk gaat er veel gebruik van gemaakt worden :)


Liefs,
Milou


Patroon: Amsterdam Stars (Cloud 9 Fabrics)
Stof: Quilting katoen en katoen (paars & groen)


2 opmerkingen:

  1. Via facebook werd ik naar je blog geleid, wat een prachtige quilt en wat een leuk idee om alle namen erop te zetten. Die quilt gaat gekoesterd worden, dat weet ik zeker! Ik vind dit werk van meer dan een beginnen hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk dat je via Facebook hier terecht bent gekomen. Bedankt voor je lieve woorden :) Dit is pas m'n tweede echte quilt dus hierin wel een beginner, maar al wel 20+ jaar naaiervaring dus dat helpt wel natuurlijk ;)

    BeantwoordenVerwijderen