woensdag 10 juni 2020

De handjes ineenslaan voor oma's quilt



Wat is dit toch een rare tijd! Met z'n allen zoveel mogelijk thuis blijven vanwege een virus.

En het gevolg? Veel vaker even (video)bellen met de ouders, broers, zussen en natuurlijk oma. Aangezien oma maar alleen is, vond ik dat we als familie iets moesten doen. 

En dus opperde ik het idee om een familie-quilt te maken met alle handjes van de familie en een berichtje erbij, en zo geschiedde.








Iedereen ging thuis aan de slag met verf en inkt en schreef een lief berichtje voor oma. Alles werd ingescand en naar mij gestuurd, zodat ik het op stof kon laten drukken. Dat was voor mij ook de eerste keer, maar ik was verrast hoe makkelijk dat ging!


Het duurde wel twee weekjes voor de gedrukte stof binnen was, maar toen had ik mooi de tijd om aan de rand te werken. Ik had alle vierkantjes voor de rand gesneden en opgestuurd naar mijn kleine nichtje, zij kon vervolgens alles aan elkaar zetten. Af en toe even videobellen om te helpen (lang leve de techniek deze dagen!) en enkele dagen later kreeg ik een pakketje terug.


De randen werden er vervolgens aangezet, daarna werd de quilt gedubbeld en toen was het tijd om te spelden en lijnen te zetten voor het doorquilten. Om de teksten zo duidelijk mogelijk te houden, kozen we voor lijnen die gelijk lopen met de blokjes uit de rand. En dus gebruikte ik schilderstape om de lijnen af te plakken waarvan ik kon stikken.


Na wat avondjes achter de naaimachine restte mij enkel nog de rand er aan te zetten. Dat deed ik door hem aan de voorkant met de machine te stikken, daarna om te slaan en met een blinde steek (met de hand) vast te zetten. Dat laatste is een heerlijk werkje voor de tv (Jeej voor de Sewing Bee!).



En toen mocht de deken naar oma toe. Jullie kunnen vast wel raden wat haar reactie was! En hij kreeg gelijk een plekje op de zetel!





Liefs,
Milou


Patroon: eigen
Stoffen: bedrukte stof is eigen ontwerp (Design On Textile), overige stoffen katoen (Driessen stoffen). 













Geen opmerkingen:

Een reactie posten