woensdag 19 juni 2019

Schone snoet!

Herken je dat? Elke dag hetzelfde ritueel; haren borstelen, tanden poetsen en make-up eraf halen. Die laatste stap eindigt met wederom een wattenschijfje in de prullenbak. Nu zag ik onlangs op Facebook de wasbare (watten)schijfjes voorbij komen. Helaas kan ik de blogpost of dame in kwestie niet meer terugvinden :(


Voor de weinige make-up die ik gebruik worden wegwerp-wattenschijfjes nu eigenlijk te weinig gebruikt, dus waarom ook niet overstappen op de wasbare variant? Dus ik ben aan het experimenteren geslagen!


Na wat afbeeldingen gezocht te hebben op Pinterest en Google, besloot ik om zelf een "patroontje" te maken op basis van een bestaand (ja, wegwerp-) wattenschijfje. Ik haalde mijn restjes bak tevoorschijn en vond hier nog een hele hoop badstof en hydrofiel doek.


Op de badstof werd de ovaal getekend, en daarna met de goede kanten op elkaar aan de hydrofiel gespeld. Alle rondjes werd gestikt, daarna gekeerd en doorgestikt. Klaar!


Ze zijn verre van perfect, maar ach, het zijn maar wattenschijfjes! Ik gooi ze na gebruik in een waszakje en als ik een handdoeken-was draai, gooi ik het er gewoon bij. Mocht er een nieuwe set nodig zijn, dan ga ik nog eens kijken naar andere materialen, want volgens mij zijn er nog veel meer opties!

Een snel-klaar-projectje is het zeker en nog goed voor het milieu ook! Nog meer lezers die overstappen naar herbruikbare spullen in en rondom het huis? Nog tips?

Liefs,
Milou 



Patroon: Ovaal getekend
Stof: Hydrofiel en badstof




woensdag 5 juni 2019

Roxy van kurk

De Roxy maakte ik al eerder, dat heb je hier kunnen zien. En blijkbaar vinden meer van jullie de kurk-versie mooi! Want ik kreeg al 3 bestellingen binnen :)


Ik moest alleen nieuwe kurk bestellen, want ik had helaas te weinig in huis, maar deze versie is misschien nog wel mooier! Deze heeft een kleinere glitter, maar wel een glitter die heel mooi glinstert. Helaas moeilijk op de foto te zetten, dus je moet me op m'n woord geloven ;)


Voor de binnenkant gebruikte ik zwart katoen met een contrasterende rits voor het ritsvakje. En de sluiting is van zilver metaal.


Ook zo'n portemonnee? Dat kan! Binnenkort te bestellen op mijn website: www.aemilia.nl, maar wil je toch al eerder bestellen, stuur me dan een berichtje. Ik maak hem graag voor je!

Liefs,
Milou



Model: Roxy
Stof: Kurk en katoen