woensdag 22 februari 2017

Zo geknipt & zo gestikt in drievoud!

Voor enkele kraamkadootjes maakte ik het jasje uit Zo geknipt 1. Het boek kocht ik al een hele tijd geleden over van een mevrouw via facebook en nu was dan eindelijk de tijd om er eens iets uit te maken. En het werden er gelijk drie!


Voor de jongensversie koos ik voor een katoentje met dino's en een zachte rode tricot.


Het leuke aan dit model vind ik dat je hem kan keren en dus eigenlijk twee jasjes in één hebt.

De randen van het jasje worden afgewerkt met paspel, het was even zoeken maar ik heb uiteindelijk voor een grijs paspel gekozen, bijna het grijs van de dino's.


Het jasje kan gesloten worden met kamsnaps. Aangezien het jasje aan beide gedragen kan worden, zijn deze knoopjes ideaal. Ik heb voor de kant met dino's gekozen voor de grijze kamsnap en voor de rode tricot kant uiteraard rode kamsnaps.



Samen met wat andere kadootjes werden het deze twee kraam kadootjes;

Voor Levi werden er naast het jasje ook twee persoonlijke rompertjes gemaakt. Eentje met zijn naam en de andere met zijn geboortegegevens. Ook werd er een vlaggenlijn gemaakt met zijn naam. Als laatste werd er nog een speenkoord gemaakt.



Voor Cas maakte ik naast het jasje ook twee rompertjes. Aangezien de papa en mama een hele stoere boefjes geboorte kaart hadden, bleef ik een beetje in dit thema. En dus werden het 'boefje 150117' en een 'I just did 9 months, finally out'- rompertjes. Ook werd er een label-knuffel-dino en een speenkoord in het pakketje gestopt. 





Voor de meisjesversie heb ik gekozen voor een vrolijk bloemen en paddestoelen tricot en een effen roze katoen. Voor de randen maakte ik gebruik van de crème-kleurig paspel.




Ook hier heb ik twee verschillende kleuren kamsnaps gebruikt. Roze voor de roze katoen-zijde en blauwe voor de bloemen en paddestoelen-kant. Samen met een persoonlijk rompertje met haar geboortegegevens was ook dit een leuk kadootje om te geven.



Het was een beetje lopende band werk, maar ik vind het een erg leuk modelletje voor de kleintjes. Het is ongeveer maat 68, dus tegen de zomer zullen ze de jasjes kunnen dragen.

Ondertussen ook druk geweest met andere presentjes, deze laat ik jullie snel zien! Maar eerst wat andere opdrachtjes afmaken :)



Liefs,
Milou

Patroon: Jasje (Zo geknipt 1)
Stof: alle stoffen van Stof&Wol Breda






woensdag 15 februari 2017

Bedankt en tot ziens!

Wees gerust! Ik ga niet stoppen met mijn blog en al helemaal niet met het naaien, maar ik maakte afscheidskadootjes voor onze majorettes.

Onze trainster en de dames van ons oudste team stoppen bij onze vereniging, nadat ze vorig weekend hun laatste show draaiden bij de Champions Trophy in Lommel (en tweede werden!).Om ze een klein aandenken te geven aan onze vereniging heb ik kussentjes gemaakt.


Om deze sterren te maken heb ik van een sterren-afbeelding een patroontje gemaakt. De afbeelding vond ik via google-afbeeldingen en trok ik over op puinzakken (dit is een alternatief voor patroonpapier en ik vind het echt een briljante uitvinding!). 

De uitgeknipte ster plakte ik vervolgens op karton en hier knipte ik de naadwaarde erbij. Aangezien het patroon nu wat steviger is, is het makkelijker om de ster over te tekenen op de stof.


In plaats van de sterren op de tekenlijn uit te knippen, knipte ik ze nu wat ruimer en hierdoor had mijn naaivoetje meer stof om vast te houden en werden alle punten van de ster gelijk gestikt. Bij het stikken werd één zijde opengelaten om te keren en de ster te vullen. Mocht er behoefte zijn aan een iets uitgebreidere uitleg, laat het me weten, dan schrijf ik mijn stappen verder uit.

Voordat ik de kussentje vulde, heb ik de tekst en afbeeldingen erop gestreken met flockfolie. De glitter-ster in het midden is van flexfolie. Aangezien het een fleecestof is, moest ik heel kort strijken anders strijk je de zachtheid van de fleece weg en dus werd dit een tijdrovend werkje. 


Een leuk kadootje al zeg ik het zelf en hij werd goed ontvangen door de meiden. Ze wilden er zelfs mee slapen, zo zacht! We zullen de meiden gaan missen, maar wensen ze veel succes met hun nieuwe avonturen!


Liefs,
Milou

P.s. Toevallig een dochter die van dans houd en eens wil zien wat die majorettes nu eigenlijk doen? Kom dan eens kijken bij onze training op dinsdag 18u in Hoogerheide (meer info: De Scheldezonen). 


Stof: fleece
Afbeeldingen: ster (Google-afbeeldingen), tekst in het rond (Festisite), logo (De Scheldezonen)
Applicatie: flockfolie (Miss Madelief), flexfolie (Bea's Hobbyplaneet)

woensdag 8 februari 2017

Een rok uit een halve meter!

Na het maken van deze Lora bleef er nog een mooi stukje van de stof over. Naast dat ik van stof weggooien nog nooit heb gehoord ;) , en een van de nieuwjaarsvoornemens is een deuk te maken in mijn stoffenvoorraad, betekent het dat ik ook de restjes (zo snel mogelijk) moet opmaken.


Ik hoefde niet ver te zoeken naar een patroon, want in de nieuwe LMV stond een leuke rok waar je maar 55 cm stof voor nodig hebt! Dus werd de Carola rok uitgetekend en aangezien ik nog een ander stofje had liggen voor een rok, heb ik er maar gelijk twee uitgeknipt.








Voor de eerste versie gebruikte ik dus het restje van de Lora. Voor de biezen pakte ik een donkergrijze boordstof en een rood katoen voor de zakken. Ik moest even puzzelen op die zak aan het achterpand, maar eens je daaruit ben zit hij zo in elkaar. Dat rode katoen zie je dus een beetje piepen bij de zak aan de achterzijde,  we zullen het a-pop-of-color noemen ;)



Voor de tweede versie gebruikte ik een dunnere tricot en dat maakte dat ik vééél heb moeten spelden om het niet uit te rekken of te verschuiven. Voor de biesjes nam ik een donkerblauwe boordstof en voor de zakken een geel katoen. 


Zowel het voorpand als het achterpand wordt op de middennaad doorgestikt, maar ik merkte dat met de dunnere tricot dit niet zo soepel gaat. Bij een volgende zou ik zowel voor als achterpand aan de stofvouw leggen.

Ik was een beetje eigenwijs bij het afwerken van de rok. Ik wilde graag een dubbel stiksel, maar had maar 1 klosje grijs en dus deed ik mijn best die te maken door twee lijnen evenwijdig van elkaar te stikken.. Ik was helemaal blij, echter is de rok redelijk aangesloten en toen ik iets te veel rekte knapte mijn stiksel.. :( Dus kwam het tornmesje tevoorschijn en deed ik het opnieuw, maar nu met een tweelingnaald (welke gelijk een stretchsteek geeft). Opgelost, maar volgende keer dus gelijk met de tweelingnaald ;)

Ik denk dat er nog wel meer van zulke rokjes worden gemaakt, ideaal voor de restjes! Het begin van de lente/zomer garderobe is er, nu de zon nog!

Liefs,
Milou

p.s. zusje, bedankt dat ik even ongevraagd in je kledingkast mocht duiken, xxx

Patroon: Carola rok (La Maison Victor)
Stof: Bordeauxrode tricot en blauwe rondjes tricot (Textielstad Tilburg), boordstof (de markt), rode en gele katoen (uit de eigen restjes bak)








woensdag 1 februari 2017

Big and little sister!




Een klein maandje geleden werd kleine Ilvie geboren. Dit kleine meisje heeft ook een grote zus, welke rete-trots is op die kleine. En dus was er al snel het idee om matchende grote zus-kleine zus t-shirts/rompertje te maken.



En dus werden er een t-shirt en rompertje gekocht en werd de ScannCut weer aangezet. Wat een heerlijk apparaat is dat toch!











Na een avondje gespeeld te hebben in het ontwerpprogramma kwam er deze afbeelding uit. Ik koos een beetje girly, sierlijk lettertype en omdat een beetje glitter altijd goed is, maakte ik de sterren van glitterflex.




Het andere kadootje wat ik maakte was een naamslinger. Misschien zag je die al voorbij komen op Facebook of Instagram, maar deze maakte ik van katoenenvlaggetjes met een geflockte naam. De slinger werd verder versierd met strikjes, knoopjes en vlindertjes. Ondertussen zijn er al meerdere slingers gemaakt voor andere babytjes, deze zie je binnenkort hier op de blog verschijnen (maar ze moeten eerst cadeau worden gedaan natuurlijk).



De naamslingers zijn ook te koop, dus kijk gauw op mijn FB of Etsy, of stuur me een persoonlijk berichtje. Wil je ook zo'n leuk t-shirt, dat kan ook! Stuur me dan een berichtje, want deze staan (nog niet) op FB of op Etsy. 

Liefs,
Milou