woensdag 7 juni 2017

Polly jas in softshell

Al enige tijd had ik me voorgenomen om eens een (softshell) jas voor mezelf te maken. Eens wat anders dan jurkjes en een wat grotere uitdaging. Dus toen ik aan het neuzen was in mijn stapel La Maison Victors kwam ik de Polly Jas tegen in een editie van 2015. Een leuk, wat langer, model met ruime zakken aan de voorkant en een capuchon.

En dus werd de zoektocht gestart naar een betaalbare softshell, want het is wel een beetje een proefversie. Uiteindelijk vond ik een effen zwarte softshell/neopreen (volgens het label hetzelfde, maar ik twijfel...) bij de Kwantum voor maar 5 euro/meter. Niet heel spannend, maar voor een eerste proefversie prima!

Het voor- en achterpand bestaat uit redelijk wat onderdelen en met deze dikke stof was dat soms even lastig, maar met veel spelden lukte het wel. Ik heb, in tegenstelling tot het patroon, wel alle naden doorgestikt want anders stonden die rechtop aan de binnenkant van de jas. Helaas is het lijnenspel niet zo goed zichtbaar op de foto's.


Aangezien zwart ook maar zo zwart is, koos ik voor een rode rits en een rood koordje voor de capuchon. De binnenkant van de capuchon werd gevoerd met de snorrenstof (met dank aan Mies ;) ), die je hier ook al voorbij zag komen.




De mouwen en de zoom onderaan hadden volgens het patroon met een blinde flanelsteek afgewerkt moeten worden, maar om het bollen van de stof te beperken stikte ik dit ook door.

Toen ik de jas twee weken geleden maakte, was ik bang dat ie gelijk de kast in ging met die 30 graden die het werd, maar met die regenbuien van gisteren was ik zeer blij met deze jas!

Nu misschien ook eens kijken naar een versie in het aanbevolen katoen als luchtige zomerjas... de to-sew-lijst blijft zo groeien!



Liefs,
Milou

Patroon: Polly Jas (La Maison Victor, 5/2015)
Stof: Softshell/neopreen (Kwantum)


2 opmerkingen:

  1. Heel mooi! Je brengt me op ideeen dat kan ik ook nog wel gebruiken ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je! Leuk om te horen! Benieuwd wat je gaat maken!

      Verwijderen