woensdag 26 april 2017

Jim en Dalton

Zoals jullie eerder hier hebben kunnen lezen is er een kleine babyboom aan de gang bij onze vrienden. Zo leuk al die kleintjes!

En dus werden de registers weer eens opengetrokken om een keer iets anders te maken dan een jurkje. Ik vond in twee verschillende edities van La Maison Victor broekjes:
Het Dalton broekje (editie 3 - herfst 2014) en het Jim broekje (editie 5 - sept/okt 2016).


Bij Textielstad in Tilburg vond ik dit mooie lichte denimstofje waar ik een Jim broekje in zag. Samen met een mooi duidelijk contrast stiksel leek me dat wel wat! En online vond ik dit grappige snorrenstofje. Online bestellen vind ik altijd een gok, maar deze viel niet verkeerd uit!

Voor het Jim broekje gebruikte ik dus een lichte, zomer denim. De zakken erin zetten was misschien nog wel het meeste werk, maar het geeft zo'n broekje wel een echte spijkerbroek-look. Zowel de zakken als de gulp zijn enkel ter versiering, niets bruikbaars aan ;)


Voor de tailleband heb ik gekozen voor een zwarte boordstof. Dat vond ik iets meer contrast geven én dan kon ik mijn gekregen koordje gebruiken! Dit koordje kreeg ik na een give-away bij Hutsepruts en Molemieke, lees meer in deze post. Het koordje rafelt wel, dus ik heb de uiteinden met garen omwikkeld om dit te voorkomen. Nu zijn de uiteinden een soort zachte kwastjes geworden. De gaatjes voor het koord maakte ik met mijn Prym-tang en wat oogjes, dus dat was zo gepiept, kwestie van het juiste gereedschap denk ik.


Zoals je ook hier op de achterkant ziet heb ik contrasterende garen gebruikt om het stiksel goed zichtbaar te maken. Nu had ik naar de winkel kunnen gaan om echte dikke jeansgaren te halen, maar onlangs zag ik een bericht om dit te omzeilen. Ik weet helaas niet meer wie het was (het was volgens mij een engelstalig bericht), maar die gebruikte gewoon twee draden door dezelfde naald. En dus reeg ik twee draden, wel iets verschillend van kleur, door de naaimachine en zette mijn steekafstand op 3. Perfect!


Het tweede broekje was het Dalton-broekje. Deze schattige snorren-stof scoorde ik online en is een wat dunnere tricot. Ideaal voor de aankomende warmere dagen (tenminste, ik hoop dat ze er weer aankomen).


Dit broekje zat vrij vlot in elkaar, enkel wat lopen sukkelen met de boordjes van de broekspijpjes. Ik had de pijl van het patroon in de richting van de rek gelegd, maar dat was dus precies verkeerd om en rekten m'n boordjes de verkeerde kant op. Nu staat de richting van de rek dus op het patroon erbij geschreven ;)Liefs,
Milou

Patronen: Dalton broekje (La Maison victor - editie 3/herfst 2014), Jim broekje (La Maison Victor - editie 5/sept.okt 2016)
Stof: Denim (Textielstad), Snorren tricot (online)
Koordje: gekregen (Stof op Zolder)

Nu ook te vinden op: www.aemilia.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten