dinsdag 30 augustus 2016

Party party!



Jeugdland bestaat dit jaar alweer 20 jaar! En wat is het toch een super leuke kindervakantieweek elk jaar! Als sinds het begin ben ik elk jaar van de partij en ook dit jaar was het een week vol plezier! En dat goede weer maakte het natuurlijk nog fantastischer!



En bij een feestje hoort natuurlijk ook feestelijke kleding. Voor deze gelegenheid ben ik dan ook achter de naaimachine gekropen om te zorgen dat de hoofdrolspelers tot in detail feestelijk zijn! Ik had al een kleine preview gegeven op mijn IG, maar hier dan de volledige foto's.






De kleding werden her en der geleend en gekocht, maar de heren kregen van mij een stropdas met het nieuwe logo en de dames een mooie strik voor in het haar. Het logo werd middels een mal op de stropdassen gezet met glitterpennen voor textiel. De witte stropdas kreeg ook nog rhinestones in de kleuren van de petten die tijdens de week werden gedragen (Geel, Groen, Rood en Blauw).

Het was een geslaagd feest!




Liefs,
Milou





woensdag 17 augustus 2016

Een clutch voor erbij!


Een wat latere post, want vorige week lag ik even in de zon van Gran Canaria, heerlijk!

Naast het maken van kleding zijn tassen toch ook wel een dingetje. En toen ik laatst bij Swoon Patterns terecht kwam was ik snel verkocht!


Naast de verschillende betaalde patronen, hebben ze ook enkele gratis patronen beschikbaar gesteld en daar is deze clutch er één van!






Dit is de Dakota Tablet Clutch en vind ik een handig formaat voor even gauw een boodschapje of voor naar een feestje. Ik heb hem gemaakt in een camelkleurig nepleer en een katoentje met geometrische print waar ik van beide nog een restje had.








Er zitten verder geen vakjes in, dus alles ligt wel los. Het is niet zo'n grote clutch, dus het is niet zo'n heel groot probleem, maar de volgende keer zal ik hem wel voorzien van vakjes.

Nu eens kiezen tussen al die andere mooie modellen voor de volgende tas. Ik heb namelijk al een erg mooi stofje bij de Albert Kuijp weten te scoren ;) Hebben jullie een favoriet model tas? Ik zie graag welke mooie creaties jullie maken!

Liefs,
Milou


















woensdag 3 augustus 2016

Zomer jurkjes

Toen ergens in 2013 mijn moeder aan kwam zetten met het blad 'La Maison Victor', was ik op slag verliefd. Wat een leuke, moderne en makkelijke modellen! Sindsdien ga ik elke editie trouw halen bij de lokale Primera en heb ik tot nu toe uit elke editie wel iets gemaakt.

Een van mijn grootste favorieten is de June dress (editie 2 - zomer 2014). Deze klassieke jurk met boothals draagt heerlijk in een soepel katoentje. Mijn eerste versie, in een stofje van Soft Cactus, is dan ook een veel gedragen jurk. Omdat het model verder heerlijk zit en ik qua maat niet veel hoefde aan te passen kwamen er meer Junes onder mijn naaimachine vandaan. De hals heb ik verschillende keren aangepast, want ik vond een v-hals en een ronde hals eigenlijk ook wel leuk!


Na de aanpassingen van enkel de hals ging ik voor een volledig andere look en gebruikte ik paspel, voegde ik een kraagje toe en verplaatste ik de plooien van de rok. De retro-versie was geboren!



Na dit succesnummer kwam LMV in de editie mei-juni 2016 met de Hanna jurk. Wederom een succesnummer! In een volgende post zal ik hier verderop ingaan.


Liefs,
Milou